Szybki, prosty, tani i pyszny przepis na obiad ! :)
Składniki:
500g mięsa mielonego
2 sosy ciemne pieczeniowe
1 mała cebulka
1 średnia marchewka
pół słodkiej papryki
1 opakowanie ryżu w torebkach
sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
- Na margarynie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulkę, następnie dodać startą marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić na małym ogniu ok 10 min.
- Dodać mięso mielone i szybko mieszać aby nie powstały grudki. Doprawiamy.
- W osobnych garnkach przygotować wg przepisów na opakowaniach sos i ryż.
- Do miękkiego już mięsa z warzywami wlewamy sos, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez chwilę.
- Ugotowany ryż polewamy przygotowanym sosem. Smacznego !!
Tak przygotowany sos możemy również podać z kluskami śląskimi, także smakuje wyśmienicie :)
MIŁEGO UPALNEGO DNIA ! :)