Przepis na biszkopt znajdziecie klikając [TU].
Pozostałe składniki:
1 puszka masy krówkowej
1 opakowanie masy karpatkowej
2 bite śmietany "Śnieżka"
3 łyżki cappuccino
3 łyżeczki żelatyny
3/4 szklanki gorącej wody
Przygotowanie:
- Na upieczony i ostudzony biszkopt wykładamy masę krówkową, Wkładamy do lodówki na ok 1h.
- W miedzy czasie przygotowujemy masę karpatkową wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na stężałą masę krówkową.
- Ciasto ponownie wkładamy do lodówki i w tym czasie rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, czekamy aż stężeje i ubijamy "Śnieżkę". Gdy będzie w miarę dobrze ubita dodajemy lekko stężałą żelatynę i ubijamy jeszcze przez chwile, następnie dodajemy cappuccino i dobrze mieszamy.
- Wykładamy ostatnią warstwę na ciasto a wierzch posypujemy cappuccino lub startą czekoladą deserową.
- Wypiek trzymamy w lodówce. SMACZNEGO !!