Obserwatorzy

czwartek, 23 sierpnia 2012

Słodkość

Czas na przepis ! Dziś ciasto z bitą śmietaną, masą karpatkową iii... masą krówkową :)


Przepis na biszkopt znajdziecie klikając [TU].

Pozostałe składniki:

1 puszka masy krówkowej
1 opakowanie masy karpatkowej
2 bite śmietany "Śnieżka"
3 łyżki cappuccino
3 łyżeczki żelatyny
3/4 szklanki gorącej wody

Przygotowanie:

  1. Na upieczony i ostudzony biszkopt wykładamy masę krówkową, Wkładamy do lodówki na ok 1h.
  2. W miedzy czasie przygotowujemy masę karpatkową wg przepisu na opakowaniu. Wykładamy na stężałą masę krówkową.
  3. Ciasto ponownie wkładamy do lodówki i w tym czasie rozpuszczamy żelatynę w gorącej wodzie, czekamy aż stężeje i ubijamy "Śnieżkę". Gdy będzie w miarę dobrze ubita dodajemy lekko stężałą żelatynę i ubijamy jeszcze przez chwile, następnie dodajemy cappuccino i dobrze mieszamy.
  4. Wykładamy ostatnią warstwę na ciasto a wierzch posypujemy cappuccino lub startą czekoladą deserową.
  5. Wypiek trzymamy w lodówce. SMACZNEGO !!