Obserwatorzy

wtorek, 11 grudnia 2012

Krówka

Dziś kolej na szybkie ciasto, smakowite, w miarę tanie i w mgnieniu oka znikające z blaszki :)
Być może skusicie się zrobić ten pyszny wypiek na zbliżające się święta :) 
Polecam.

Składniki:
Biszkopt:
6 jajek
1 i 1/3 szkl. cukru
1 op. cukru cynamonowego (20g)
1 i 2/3 szkl. mąki
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
1 op. kremu do ciast o smaku krówki

Polewa:
1 tabliczka czekolady mlecznej
1 tabliczka czekolady z orzechami
1/4 szkl. mleka
Przygotowanie:

Białka ubić, dodać cukry i nadal ubijać. Dodać żółtka i mieszać.
Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
Ciasto wylać na nasmarowaną tłuszczem formę (u mnie jest to blacha 42 x 27).
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min w temp.180°C.

Ostudzić.
Masę przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Wyłożyć na jedną część biszkoptu i przykryć drugą. 
Wierzch polać rozpuszczonymi czekoladami z mlekiem.
Schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO !!