Obserwatorzy

piątek, 18 stycznia 2013

Makaron muszelki z sosikiem

Dziś pomysł na pyszny obiadek !

Składniki:
500 g makaron muszelki
500 g mięsa mielonego
400 g pieczarek
1 mała słodka papryka
1 średniej wielkości cebula
1 średniej wielkości marchewka
2 opakowania sosu do spaghetti Napoli 
sól, pieprz
ser żółty - opcjonalnie

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al'dente.
Pieczarki obieramy, a następnie "dusimy".
Mięso mielone smażymy na rozgrzanym oleju. 
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojoną w kostkę paprykę 
oraz cebulę pokrojoną w półksiężyce.
Doprawiamy.
Razem smażymy do momentu aż zmiękną warzywa. 
Dodajemy pieczarki, mieszamy i zostawiamy na wolnym ogniu.
W osobnym garnku przygotowujemy sos Napoli wg przypisu na opakowaniu.
Przyrządzony sos wlewamy do mięsa z warzywami, mieszamy i chwilę razem gotujemy.
Sos podajemy z makaronem i posypujemy żółtym serem.
Smacznego !